Feta-aurinkokuivattutomaatti muffinit

Tämän tapaisen ohjeen löysin yhdessä keittokirjasta, mutta siinä oli oliiveja, ja ne eivät (valitettavasti) tee meillä muille kauppansa kuin minulle, niin tuunasin ohjetta miellyttämään myös muita syöjiä. Muffinsit ovat uusin suuri rakkauteni ja meillä kuulemma eletäänkin muffiinssi aikakautta. Nämä leivonnaiset pyöräyttää nopeasti (kuten kaikki muffinsit) ja niitä voi tarjota kahvin kanssa, ilta- tai välipalana. Ovat myös oiva tuliainen. 🙂

Ohje: 12 kpl

 • 6 aurinkokuivattua tomaattia
 • 200 g fetaa
 • 3 1/2 dl – 4 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl kuivattua rosmariinia
 • 1 tl kuivattua timjamia
 • 2 1/2 tl leivinjauhetta
 • 1/2 tl soodaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 kananmuna
 • 3/4 dl öljyä
 • 3 dl maustamatonta jogurttia

Sekoita kulhossa kananmuna, jogurtti ja öljy tasaiseksi seokseksi. Lisää mausteet ja hienonnetut aurinkokuivatut tomaatit. Nostele joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda ja leivinjauhe. Kuutioi 150 g fetaa 12 palaksi ja murenna loppu 50 g fetaa. Nostele puolet taikinasta muffinikuppeihin ja asettele jokaiseen kuppiin yksi fetan pala. Peitä tämän jälkeen fetat lopulla taikinalla. Ripottele murennettu fetajuusto muffinssien päälle. Paista 180 asteisessa uunissa 25-30 minuuttia. Kiertoilmauunille riittää hieman alempi lämpötila ja noin reilu 20 minuuttia uunissa.

2 thoughts on “Feta-aurinkokuivattutomaatti muffinit

 1. Tästä ohjeesta puuttui ilmeisesti jokin nestemäinen aines, esim. kermaviili. jugurtti, piimä tms. Koska ohjeessa oli myös soodaa, on ehkä tarkoitus lisätä jotain hapanta. Tuli kovahko kokkareinen taikina, eivätkä nousseet paljonkaan vaikka lisäsin turkkilaista jugurttia arviolta noin 1 dl.. Maku oli kylläkin hyvä. Minkälainen olisi oikea resepti?!

  1. Ohje on kyllä ihan oikeasti tuo, ihan vielä tarkistin sen keittokirjasta, josta otin tuon perusreseptin. Taikinaa ei tule muuta ”nestettä” kuin jogurtti ja kananmuna. Taikina on todella sellaista tahmeaa ja ei nouse juurikaan. Olisi varmaan pitänyt se kirjoittaa tuohon introon, niin ei herättäisi ajatuksia. Ja jogurttihan on hapanta, joten siinä se soodan pari.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *