Kermainen lihapata

Viikonloppuna minusta on mukava laittaa ruokaa  ja tehdä sitä hieman pidemmän kaavan mukaan. Lihapata oli ajankohtainen, sillä Citymarketissa sattui olemaan takuumurea naudan sisäpaisti tarjouksessa ja opiskelijan kun on mentävä joskus vähän alennustenkin perässä. 😉 Googlailin ohjeita ja löysinkin muutaman oikein varteen otettavan vaihtoehdon, mutta mikään ei oikeastaan miellyttänyt minua semmoisenaan, niin päätyi soveltaa ja tuunata omanlaiseni.

Ohje 6 annosta

 • 600 g Naudan paistia kuutioituna
 • 3 keskikokoista porkkanaa
 • 8 shalottisipulia (tai muita pikkusipuleja)
 • 3 dl kevytmaitoa
 • 4 dl kermaa
 • 3 rkl Dijon sinappia
 • 3 rkl soijaa
 • 2 rkl lihafondia
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • suolaa
 • mustapippuria

Leikkaa sipulit neljään osaan ja viipaloi porkkanat. Kuutioi paisti. Ruskista lihapalat pienissä erissä, mausta suolalla ja pippurilla. Kuullota sipulit ja porkkanat samalla pannulla, sipulit saavat ottaa ihan väriäkin. Lisää lihapalojen perään pataan. Tee paistinpannulla kastike (näin saa kaikki herkkuaromit talteen), kuumenna maito ja kerma ja lisää fondi, tomaattipyre, sinappi ja soija. Kaada kastike lihapalojen päälle. Hauduta miedolla lämmöllä ainakin 50 minuuttia riippuen lihapalojen koosta, tai niin kauan kunnes lihapalat ovat mureita. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa riisin tai keittettyjen perunoiden kera.

Kommentoi