Parasta jauhelihakastiketta

Rakastan tomaattipohjaista jauhelikastiketta ja spagettia. Sitä voisi olla meillä ruokana ainakin kerran viikossa. Tiedän, että jokainen osaa tehdä tomaattipohjaista jauhelihakastiketta, mutta halusin kuitenkin jakaa oman ohjeeni, ehkä joku saa siitä uusia inspiraatioita. 🙂

Ohje 4-5 annosta

 • 400 g jauhelihaa (itse suosin kevytversiota)
 • 1 suuri sipuli
 • 1 prk tomaattimurskaa (tällä kertaa chiliversiota)
 • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
 • valkosipulia maun mukaan
 • n. 2 dl vettä
 • 2 rkl tomaattipyrettä
 • suolaa
 • sokeria
 • mustapippuria
 • paprikajauhetta
 • kuivattua oreganoa
 • kuivattua timjamia

Ruskista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Lisää valkosipuli, tomaattipyre ja mausteet, sokeria riittää vain hiven, sen tarkoituksena on pyöristää tomaatin hapokkuutta. Lisää tomaattimurska ja pavut, huuhtele purkit vedellä, niin saat notkistettua kastiketta ja kaiken varmasti talteen. Anna hautua miedolla lämmöllä spagetin kypsymisen ajan. Tarjoile juustoraasteen kera, parmesani tietenkin käy parhaiten, mutta meilläkin kaapissa oli ” vain” Emmentalia. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *