Jauhelihapiiras

Tämä piirakka syntyi puolivahingossa, kun jääkaapissa oli paketillinen jauhelihaa sulamassa ja päivän menu menikin uusiksi, eikä siitä tehtykkään makaronilaatikkoa. Tästä syystä sisältö on vähän köyhä ja piiraaseen on käytetty vain kotoa löytyviä aineksia, jotenka jokainen voi sitä mieleisekseen muunnella. Itse kaipasin varsinkin paprikaa tähän piiraaseen.

Ohje:

Pohja

 • 125g juoksevaa margariinia
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl vettä
 • suolaa
 • Täyte:
 • 400 g jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • 7 aurinkokuivattua tomaattia
 • 1 yksikyntinen valkosipuli
 • timjamia
 • oreganoa
 • mustapippuria, suolaa
 • 2 rkl tomaattipyrettä

Päälle:

 • 2 1/2 dl maitoa
 • 1 kananmuna
 • juustoraastetta

Valmista taikina sekoittamalla ainekset keskenään. Painele pyöreän piirakkavuuan reunoille ja pohjalle. Ruskista jauheliha ja kuutioitu sipuli. Lisää joukkoon suikaloitu aurinkokuivattutomaatti ja mausteet. Levitä täyte pohjan päälle. Sekoita muna ja maito keskenään ja kaada piirakan päälle. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa noin puolituntia (kiertoilmalla 180 astetta ja noin 25 minuuttia) jos pinta meinaa tummua liikaa, peitä piiras foliolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *