Paholaisenhillo

Tämä on jotakin aivan superihanaa evästä! Viime kesänä sain ensimmäistä kertaa kotitekoisena tätä evästä ja siitä asti olen suunnitellut sen keittämistä. Minulla meni muutama asia hieman erilailla kuin olisin halunnut. Alkuperäisessä ohjeessa käsketään käyttää kokonaisia säilöttyjä tomaatteja tai tuoreita tomaatteja kaltattuna. Minä käytin tomaattimurskaa, joka aiheutti sen, että hillosta tuli vähän liian notkeaa. Makuun se ei vaikuttanut, ihanaa tuli silti. 😛 Tässä ohje siitä, kuinka minä hillon tein, mutta jos haluaa hillosta kiinteämpää, kannattaa käyttää tomaattimurksan tilalla 800g joko purkkitomaatteja tai kaltattuja tuoreita.

Ohje:

  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 400g punaista paprikaa
  • 4 punaista chiliä (mietoja, jos käytät tulisia, vähennä määrää)
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria rouhittuna
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 330g hillosokeria

Viipaloi valkosipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan lukuunottamatta sokeria ja etikkaa. Anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää sokeri ja etikka ja anna kiehua sen jälkeen noin viitisen minuuttia. Jäähdytä hieman ja purkita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *