Guacamole

Rakastan kaupasta saatavaa Santa Marian guacamolea, mikään muu ei minulle niistä kaupan versioista kelpaa. Siinä herkussa ei tosin kauheasti ole avokadoa, muistaakseni alle prosentin luokkaa… Päätin siis tehdä oman dippini itse ja hyväähän siitä tuli. Sopii niin tortillojen sisään kuin leivällekin levitteeksi. Avokadohan on pullollaan hyviä rasvahappoja ja näin ollen guacamole on loistava rasiamargariinin korvike tai vaihtelu.

Ohje:

  • 1 kypsä avokado
  • 1 pieni shalottisipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl sitruunamehua
  • Tabascoa maun mukaan

Tilsi kuorittu avokado haarukalla muhennokseksi, hieman sattumia saa toki jäädä. Kippaa joukkoon sitruunamehu, jottei avokado tummuisi. Hienonna valkosipuli ja shalottisipuli oikein pieneksi hakkeeksi. Sekoita joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja tabascolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *