Runebergin tortut

Minun piti ehdottomasti saada tehdä Runebergin torttuja ihan ite tänä vuonna. Niistä tuli hirmuisen hyviä ja eivät loppujen lopuksi edes olleet mitenkään suuri töisiä, vaikka minun niin annettiin ymmärtää jotakin muuta. Taas piti vähän päästä säveltämään ja käytin torttuihin lempikeksieni muruja tavallisten ja typerien keksien sijaan. 🙂 En myöskään kostuttanut torttuja (kauheeta kuulostan jo ihan Marja Tyrniltä) millään rommilla tai punssilla vaan käytin siihen mustaherukkalikööriä.

Ohje: 12 kpl

  • 1 dl mantelirouhetta
  • 1 dl LU Bastogne keksimuruja
  • 100 g juoksevaa margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • loraus maitoa notkistamaan taikina
  • paistonkestävää vadelmahilloa
  • sokerikuorrutetta

Vaahdota sokeri ja margariini, vatkaa sekaan kananmuna. Vatkaa joukkoon vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää taikinaa murskatut keksit ja rouhitut mantelit. Notkista taikinaa hieman maidolla (vajaa puolidesiä riittää). Annostele taikina muffinssivuokiin, paperisia pikkuisia kannattaa laittaa kaksi päällekkäin, muuten leviäävät kuin jokisen eväät pitkin uunipeltiä. Annostele jokaiseen muffinssiin puoli teelusikallista hilloa. Paista uunissa 13-15 minuuttia 200 asteessa. (Kiertoilma 180 astetta ja 13 minuuttia). Paiston jälkeen kostuta tortut keitetystä vedestä (1/2 dl), sokerista (1 rkl) ja likööristä (1 rkl) tehdyllä seoksella. Lisää vielä jokaiseen torttuun puolikas teelusikallinen hilloa ja kun tortut ovat jäähtyneet, koristele ne sokerikuorrutteella. (Senhän voisi tehdä nopeasti itsekkin, mutta nyt iski laiskuus ja ostin kaupasta valmiin purkin ;).)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *