Salami-tomaattipastaa

Tämä on universumin helpointa pikaruokaa ja nopeasti muunneltavissa. Oikeestaan tähän voi käyttää kaikkea mitä kaapista löytyy. Meillä tätä on joskus tehty kinkustakin ja yhtä hyvää tulee silloinkin. Creme Boujour fraiche ovat aika hintavia, mutta mielestäni ne käyvät melkoisen ihanasti tähän evääseen. Omia lemppareitani ovat ehdottomasti sipulisekoitus ja välimeren yrtit. Sipulisekoitus sopii kyllä moneen muuhunkin ruokaan kuin tähän. Tällä kertaa meillä oli käytössä välimeren yrtit versio. Parasta tämä pastakastike on ehdottomasti tuorepastan kanssa. Muistathan keittää pastan runsaassa vedessä ja reilusti suolattuna, sillä muuten oastan aromit eivät pääse esiin lainkaan. Minä tykkään kovasti Pirkan tomaatti ja pinaatti versioista, jotka ovat jopa aika usein tarjouksessakin. Yhdestä pussista syö kaksi ihmistä hyvin. Meillä tällä kertaa molempia pastoja, koska toimivat yhdessäkin oikein mainiosti.Ohje: 4 annosta

  • 1 pss salamisuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • valkosipulia
  • 1 rs  kirsikkatomaatteja
  • 1 prk Creme Bonjour fraichea (tässä välimeren yrtit)
  • 2 dl vettä tai kevytkermaa (rasvaa 7 %)
  • mustapippuria
  • suolaa (tarkista maku ennen lisäämistä, salamissa ja CB fraichessa on suolaa)
  • chiliä myllystä

Kuullota sipulia ja salamia pannussa pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon Creme Bonjour ja vesi/kerma. Mausta. Halkaise kirsikkatomaatit ja lisää kastikkeen joukkoon. Anna hautua muutama minuutti (tuorepastan kypsymisen ajan). Sekoita kastike pastan joukkoon ja nauti parmesaani raasten kanssa.

Kommentoi