Valkosuklaa-passion mousse

Tämän herkun bongasin Nigella Lawsonin sivuilta (siellä on muuten kauheesti kaikkee ihanaa) ja pakko oli kokeilla moussea kotona (hieman tuunattuna tosin). (Sai heti lempinimen mössö isännän suusta, johtuen passionhedelmän sisuksista….) Vaikka aikanaan restolla paljon aikaa keittiössä vietin, niin jälkiruuista onnistuin aina jotenkin luistamaan ja ne ei koskaan ole olleet minun mikään vahvuus. Mousseakaan en aikaisemmin ollut tehnyt ja vähän pelkäsin, että suklaa ”leikkaa kiinni” siinä vaiheessa, kun yhdistän siihen keltuaiset. Selvisin siitäkin koitoksesta ja moussesta tuli moussea!

Ohje 4 annosta

  • 150g valkosuklaata
  • 3 kananmunaa
  • 4 passionhedelmää

Halkaise passion hedelmät ja kaavi sisukset kulhoon. Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Valkosuklaa leikkaa helposti kiinni, joten kun se alkaa sulamaan, niin kannattaa lopettaa kuumentaminen heti. Valkosuklaasta ei myöskään tulee yhtä ”valuvaa” kuin tummasta suklaasta sulatettuna. Sekoita keltuaiset sulaneen ja hieman jäähtyneen suklaan sekaan (ole ripeä). Sekoita joukkoon myös passion hedelmien siemenet. Tämän jälkeen tarkista valkuaisvaahdon kimmoisuus, vatkaa tarvittaessa lisää. vaahto on valmista, kun käännät kulhon ylösalaisin ja vaahto ei tipu kulhosta. Sekoita valkuaisvaahto ja suklaamassa keskenään nostelemalla, ettei valkuaisvaahto kärsi. Tarjoile jälkkärinä hedelmien kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *