Haudutettua punakaalia

Tämän on yksi minun lempilisäkkeistäni kautta aikojen, Ei valmistu muutamassa minuutissa, mutta on silti aivan uskomattoman vaivatonta valmistaa. Tosin ulkonäkökään ei mikään kaunein tällä eväällä ole, mutta maku on kuitenkin A-luokkaa 😉

Ohje:

  • 1/2 pieni punakaali
  • 2 rkl siirappia
  • 1 rkl balsamicoa
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl punaviiniä

Leikkaa punakaali ohuiksi viipaleiksi. Kuullota punakaalia hetki öjyssä. Lisää joukkoon loput ainekset. Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes kaali on oikein pehmeää, lähes hillomaista. Itse keittelin tätä melkein puolitoista tuntia ja vieläkin olisi saanut hieman pidempään hautua. Lisää kypsennyksen aikana vettä, jos tuntuu, että kaali meinaa kuivua liikaa ja tarttua kiinni kattilan pohjaan. Tähän voi lisätä myls makunsa mukaan sipulia ja omenaa. Ne antavat lisämakua eväälle 🙂

Kommentoi