Juustoinen jauhelihakeitto

En varmaan koskaan opi laittamaan ruokaa sopivasti kahdelle ihmiselle. Nytkin kävi niin, että evästä tuli puolelle pataljoonalle. Noh, eipähän joka päivä tarvitse heilua hellan edessä. Tämä ruoka syntyi monien reseptien summana. Halusin jauhelihakeittoa, mutta halusin tehdä vähän erilaisempaa kuin sitä ”perushuttua”. Tässäpä lopputulos. Annosten määrästä en uskalla tähän hätään mitää sanoa, keittoa tuli melkein viiden litran kattilallinen täyteen. Veikkaisin annosten määräksi 8-10. 🙂

 • 400 g jauhelihaa
 • 1 pss keittojuureksia
 • 1 iso sipuli
 • 1 kesäkurpitsa
 • 1 pss (750 g) perunasipulisekoitusta
 • 16 dl vettä
 • 2 lihaliemikuutiota
 • 2 dl ruokakermaa (rasvaa 5 %)
 • 1 pkt voimakasta koskenlaskijaa
 • suolaa
 • mustapippuria

Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa paistinpannussa ja lisää kiehuvaan veteen kattilaan. Lisää kattilaan keittojuurekset ja liemikuutiot. Ruskista jauheliha ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan perunasipulisekoitus, anna kiehahtaa. Lisää joukkoon kuutioitu sulatejuusto ja ruokakerma. Mausta suolalla ja sokerilla. Jos haluat keittoon potkua, voit maustaa sitä chilillä. Tarjoa tuoreen leivän kera.

One thought on “Juustoinen jauhelihakeitto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *