Perunarieskat

Meinasi leipä loppua talosta ja minua sattui huvittamaan leipominen. Rieskat ovat mukaelma perinteisestä perunarieskasta, sillä minulla ei sattunut olemaan ohrajauhoja, joten tuunailin sitten hieman itse.

8 rieskaa

  • 1 pss perunamuussiainesta (125 g)
  • 6 dl keitettyä vettä
  • 2 tl suolaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl vehnäleseitä
  • 2 kananmunaa

Sekoita pussin sisältö kiehuvaan veteen, sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä hetki. Voit toki käyttää myös perunoista tehtyä perunamuussia. Sekoita muut ainekset perunamuussin joukkoon ja taikina tasaiseksi. Taikina jää hieman löysäksi, joten kannattaa käyttää hyvin jauhotettuja sormia taikinan muotoiluun pellille. Muotoile taikinasta pyöreitä, noin sentin paksuisia rieskoja. Pistele rieskat haarukalla. Paista uunissa 225-250 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *