Tomaattinen possupata

Jotenkin olen nyt mieltynyt näihin uunissa haudutettaviin ruokiin. Niin ja lanttuun! Lanttu, mikä ihana, jumalainen perinteinen suomalainen juures. Jotenkin se on tänä talvena kolahtanut minun lautaseeni oikein kunnolla. Jossain vaiheesa, en voinut sietää lanttua laisinkaan. Possukin on pikkuhiljaa alkanut jälleen maistua minulle, varsinkin HK:n lanseerattua rypsipossut.

6-8 annosta

 • 1 rss HK:n rypsipossusuikaleita
 • 1 nyrkin kokoinen lanttu
 • 1 bataatti
 • 1 iso sipuli
 • 4 valkosipulin kynttä
 • 2 prk (pieniä) tomaattipyrettä
 • 5 dl vettä
 • 1 prk kasvirasvasekoitetta (rasvaa 7 %)
 • 1 dl juustoraastetta
 • 1/2 dl sweetchili kastiketta
 • 2 rkl soijaa
 • 1 rkl lihafondia
 • kuivattua chiliä maun mukaan
 • mustapippuria
 • suolaa

Kuutioi vihannekset ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä ja siirrä pataan tai vuokaan. Ruskista lihat nopeasti ja kaada kasvisten perään. Pippuroi ja suolaa ainekset. Valmista samalla pannulla kastike. Kiehauta vesi, lisää siihen tomaattipyre, fondi, soija ja mausteet. Sulata joukkoon juustoraaste ja kaada joukkoon kasvirasvavalmiste. Tarkista maku. Kaada kastike vuokaan. Peitä vuoka tai pata foliolla ja anna hautua uunissa vähintään puolitoistatuntia 175 astetta. Tarjoile riisin tai pastan kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *