Juustosarvet

Näitä minun on jo pitänyt tehdä kauan. Alkuperäisen reseptin nappasin Myllyn parhaan sivuilta, mutta hieman sitä muokkailin. Umpihelppoa leivottavaa, eikä taikinaakaan tarvitse kohotella, vaikka siihen hiivaa tuleekin. Juuston voi valita mieleisekseen, arvelin joskus kokeilla tätä fetalla tai briellä.

16 kpl

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 1/2 dl sämpyläjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 200g leivontamargariinia
  • 50 g hiivaa
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 100 g juustoraastetta
  • unikonsiemeniä
  • kananmunaa voiteluun

Sekoita suola jauhoihin, nypi joukkoon margariini. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja kaada taikinan sekaan. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikinasta kaksi noin 30 cm kokoista ympyrää ja jaa ne kahdeksaan sektoriin, jotta saat niistä kolmioita. Ripottele juustoraastetta kolmion leveämpään reunaa ja kääri rullalle siten, että juusto jää sisälle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä ja juustoraastetta. Paista uunissa 200 astetta noin 15 minuuttia, (kiertoilmauuni)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *