Kotitekoiset hampurilaiset ja ranskalaiset

Näiden ranskisten vääntäminen oli aika työlästä, että varmasti pääsee helpommalla, kun hurauttaa suoraan mäkkärille. Kuitenkin maku oli ihan toista luokkaa ja varmasti näitä tehdään toistekkiin. Ranskiksia ei paisteta upporasvassa, niin ne ovat hieman mäkkärin versioita terveellisempiäkin. Hampurilaisista saisi tietenkin vielä enemmän kotitekoisia, kun tekisi sämpylätkin itse. Ajattelin kuitenkin nyt yhdessä vaiheessa edes oikaista, tosin ei olisi kannattanut, sillä kaupan läpyskät murenivat ja eivät kyllä maistuneet oikein miltään. Kastikkeita voi tietenkin värkkäillä myös makunsa mukaan, minulla oli tässä tapauksessa valkosipulimajoneesi suoraan kaupan hyllyltä, mutta kermaviilikastikkeen tein ranskalaisille itse.

Hampurilaisiin 4kpl

Pihvit:

 • 400 g jauhelihaa
 • 1/2 iso sipuli
 • 1/2 dl korppujauhoja
 • 1 kananmuna
 • vajaa 1 dl vettä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • oreganoa
 • 2 rkl tomaattipyrettä

Kuutioi sipuli pieneksi. sekota vesi korppujauhoihin ja anna turvota. Lisää joukkoon sipuli ja mausteet, sekä kananmuna. Lisää viimeisenä jauhiha, sekoita tasaiseksi. Muotoile neljä suurta pihviä ja paista ne uunissa kypsiksi, 200 astetta n. 15 minuuttia. (Jos pihvit ovat kovin paksuja, pidennä aikaan ja tarkista kypsyys).

Lisäksi tarvitaan

 • 4 kpl sämpylöitä
 • ananasrenkaita
 • tomaattia, suolakurkkua
 • majoneesia/hampurilaiskastiketta
 • ketsuppia
 • cheddar juustoa

Kokoa hampurilainen mieluisilla lisäkkeillä mieluisaan järjestykseen. 🙂

Ranskalaiset:

 • 1 kg kiinteitä perunoita
 • suolaa
 • mustapippuria
 • ranskanperunamaustetta
 • oliiviöljyä

Leikkaa perunat ”neliöiksi”, eli poista kuoret sivuilta leikaten ne suoriksi, päihin saa jäädä kuorta. Paloittele perunat pitkiksi tikuiksi, saavat olla ihan reilun paksuisia. Tosin jos haluaa hirmu rapsakoita, niin kannattaa tehdä ohuempia. Tämän jälkeen keitä perunatikkuja n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Nosta perunat uunipellille ja kuivaa ne. Pirskottele päälle öljyä ja mausteita. Paista uunissa grillivastuksen alla n. 10-15 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa hampurilaisen kanssa.

Nopean kermaviilikastikkeen saat sekoittamalla kermaviilin joukkoon punaviinietikkaa, sitruunamehua, valkosipulia, sinappia, sokeria, suolaa ja mustapippuria. Potkua saat lisäämällä chiliä. Nomnom 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *