Hirvipataa burgundin tapaan

Tämä herkku päätyi ruokapöytään isänpäivän kunniaksi tänä sunnuntaina. Hirven lihaa on minulla tarjolla aina tähän aikaan vuodeta kiitos iskän suhteiden hirvenkaatajiin. Tällä kertaa oli paisti käsittelyssä – valitettavasti ne ”parhaat2 palat eivät koskaan päädy minun lautaselleni. 😀 Alkuperäinen resepti löytyy uusimmasta Maku lehdestä, mutta muokkailin sitä hieman omaan jääkaappiin ja makuuni sopivaksi.

6 annosta

 • n. 1kg hirvenlihaa
 • 3 porkkanaa
 • 2 isoa sipulia
 • 4 dl vettä
 • 3 dl punaviiniä
 • 3 rkl vehnäjauhoja
 • reilu 1 tl suolaa
 • 3/4 tl mustapippuria
 • 1 tl timjamia
 • 3 rkl tomaattipyrettä
 • 3 laakerin lehteä
 • 1 fond du chef lihaliemikuutio (ihan mikä tahansa liemikuutio käy)
 • 1 pkt (140 g) pekonia
 • 2 kourallista paistettuja suppilovahveroita (itsellä oli pakastettuja)

Poista lihasta kalvot ja liota kylmässä vedessä veren poistamiseksi. Kuivaa liha ja anna lämmetä huoneenlämmössä. Ruskista lihapalaset pannussa. Lisää lihojen päälle mausteet ja vehnäjauhot. Tämän jälkeen kaada perään vesi ja punaviini, sekä tomaattipyre ja liemikuutio. Pyöräytä pannun kautta myös viipaloidut porkkanat ja sipulit. Tämän jälkeen ruskista pannulla silputtu pekoni ja sienet. Lisää nämä myös pataan. Sekoita pata tasaiseksi, peitä kannella ja anna hautua 175 asteisessa uunissa reilu 1 1/2 tuntia (riippuen lihan mureudesta, minun pata oli uunissa melkein kaksi tuntia ja olisi saanut olla vielä hitusen aikaa). Kypsennyksen välillä kannattaa tarkistaa, ettei pata kuivu liikaa ja lisätä vettä tarpeen mukaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *