Kinkkupiirakka

Tässäpä tarjoilen teille ohjeen kinkkupiirakkaan, jonka pohja soveltuu vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavankin ruokavalioon. Alkuperäinen reseptin löytyy karppaus.info sivuilta, mutta tuunailin jälleen reseptiä omaan makuuni sopivammaksi. Helposti ja nopeasti valmistuu tälläinen eväs vaikka iltapalaksi tai evääksi.

Pohja:

 • 100 g voita
 • 1,5 dl soijajauhoja
 • 1 dl vehnäleseitä
 • 2 rkl vettä
 • 2 dl juustoraastetta
 • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

 • 1 punainen paprika
 • 1/2 purjo
 • 1/2 pss kinkkua
 • 2 dl kermaa
 • 2 kananmunaa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 dl juustoraastetta

Hienonna täytteen kasvikset – kuutioi paprika ja suikaloi purjo. Nypi jauhot ja leivinjauhe voihin, lisää vesi ja juustoraaste. Levitä taikina ohuelti piirakkavuuan pohjalle ja reunoille. Levitä taikinan päälle täyte ja lopuksi sekoita munat ja kerma keskenään ja mausta. Kaada seos piiraan päälle. Ripottele vielä päälle juustoraastetta. Paista kiertoilmauunissa 190 asteessa 40-45 minuuttia. Tavallisessa uunissa lämpöä saa olla 200 astetta. Anna vetäytyä paiston jälkeen tovi, niin piirakka ei ole niin vetinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *