Mustikkamuffinssit

Tämän muffinssi ohjeen voi löytää alkuperäisenä yhdestä VHH-kirjasta, mutta minun piti pieniä muutoksia tehdä ohjeeseen, että se sopi minun kiireeseen ja keittiöni tarpeisiin. Nämä muffinssit päätyvät työkavereiden suuhun ja yhden koemaistettuani tulin siihen tulokseen, että jos niistä ei tykkää on makuaistissa jotakin pahasti vialla. 😀 Mustikat ovat tällä hetkellä ehdoton lempparimarjani vadelman rinnalla. Mustikat ovat täynnä ihania flavonoideja ja antioksidantteja ihan luonnostaan. Toki uuni niitä hieman kyllä tuhoaa. Tämä eväs on gluteiiniton, maidoton ja vähähiilihydraattinen.

19 pientä muffinsia

  • 6 kananmunaa
  • 6 rkl sokeria vastaava määrä makeutusta
  • 1/4 tl vaniljaa
  • vajaa 1,5 dl kookosjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl öljyä
  • 2,5 dl mustikoita

Vatkaa makeutus ja kananmunat vaahdoksi. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi. Sekoita taikinan joukkoon öljy ja vanilja. Ripottele mustikoihin hieman jauhoja. Sekoita lopuksi ”hellästi” mustikat joukkoon. Paista 200 asteessa (kiertoilmauuni) noin 15 minuuttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *