VHH-pizzaa

Tämä on ehdottomasti paras vähähiilihydraattinen pizzapohja mihin olen ikinä törmännyt. Toistaiseksi en ole kokeillut edes muita, sillä mielestäni tällä saa jopa oikean pizzataikinamaisen pohjan aikaan. Tämä on myös huisin nopea tehdä, sillä ei tarvitse kohotella taikinaa, ainoastaan esipaistaa 10 minuuttiia. Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta itse teen pohjan aina kaksinkertaisena, sillä isolle pellille ei muuten taikina riitä (meillä siis 60 cm leveä uuni).

1 iso pellillinen

  • 2 prk maitorahkaa
  • 4 kananmunaa
  • 8 rkl vehnäleseitä
  • 6 rkl sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 300 g juustoraastetta

Sekoita ensin maitorahka ja kananmunat sekaisin, Lisää leseet, jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi juustoraaste. Lapioi taikina pellille – se ei ole mitään jämäkkään kuten tavallinen pizzataikina, vaan se on enemmänkin lusikalla leviteltävää tavaraa. Paista uunissa pelkkää pohjaa ensin 10 minuuttia 200 asteessa. Lisää tämän jälkeen täytteet ja paista lisää 15 minuuttia.

Meidän versiossa oli tänään mausteista jauhelihaa, kinkkua, aurajuustoa, sipulia, ananasta ja persikkaa. Mutta päällysteethän voi jokainen valita oman makunsa mukaan. 🙂

Kommentoi