Mustikkajogurttia

Tämä on ihaninta aamupalaruokaa ikinä. Itse en syö lainkaan kaupan valmiita maustettuja jogurtteja ja silloinkin kun niitä vielä söin olin tarkka siitä, ettei niissä ole ”klönttejä” eli siis niiden piti olla sileitä, eikä yhtään kokkaretta saanut jogurtissa olla. Tämä ohje antaa kuitenkin mahdolllisuuden itse varioida oman jogurtin mieleisekseen, eikä siinä varmasti ole mitään ylimääräistä. Nopeammaksi se vielä muuttuu, kun lappaa ainekset suoraan laitaselle, eikä käytä niitä blenderin kautta. Tosin silloin ei kannata käyttää pellavan siemeniä, sillä ne toimivat parhaiten rikottuina – ne voi korvata vaikka pellavarouheella, jotta saisi pellavan hyvät vaikutukset. Minulle tämä ei tietenkään sovi kokkareisuuden vuoksi. 😉 Joka tapauksessa tällä lähtee hyvin aamu käyntiin tai tähän on hyvä päivä lopettaa, as you wish 🙂

Makeutuksena voi käyttää mitä haluaa ja marjoja ja siemeniä varioimalla saa erilaisia vaihtoehtoja. Itse ajattelin kokeilla puolukkaa ensi kerralla. Nyt vain rakastan mustikoita. 🙂

1 annos

  • 1 1/2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
  • liraus maitoa
  • 1 dl mustikoita
  • 1 tl pellavan siemeniä
  • 1 tl auringonkukan siemeniä
  • 1 tl vehnälesettä
  • makeuttamiseen vaniljanmakuista steviaa

Kaikkia ainekset sekaisin blenderissä ja eikun nauttimaan. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *