Uunibroileria

Tänään meillä syötiin pitkästä aikaa broiskun rintafilettä. Pitäisi useammin ostaa, mutta fakta on että possu on halvempaa kuin broisku. Rakastan tälläisiä uunissa tuusattavia eväitä, niin ei tarvitse hellan edessä koko iltaa nököttää, toki nämä eivät hetkessä valmistu. Tämän herkun voi maustaa mielensä mukaan – minä käytin tänään Tallinnasta ostamaani mexikolaismaustesekoitusta, jos samaa makua ruokaansa halua, kannattaa se maustaa tacomausteella. Sisältää samoja aineksia, mutta valitettavasti myös aika paljon kaikkea sellaista, mitä ei ruokaan tarvitsisi laittaa.

6 annosta

 • 800 g broilerin rintafilettä (marinoimatonta tai ainakin pese marinadi pois)
 • 1 iso sipuli
 • 1 vihreä paprika
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 4 dl kermaa
 • 1 rkl tomaattipyrettä
 • 3 rkl BBQ-kastiketta
 • suolaa
 • mustapippuria
 • timjamia
 • paprikajauhetta
 • mexikolaista maustesekoitusta/tacomaustetta

Ruskista broilerin fileet pannulla nopeasti. Laita uunivuokaan. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Kuullota sipulit ja paprika nopeasti pannussa ja kaada fileiden päälle. Kaada pannuun kermat, tomaattipyre ja bbq-kastike. Mausta mieleiseksi timjamilla, paprikajauheella, meksikolaisella mausteseoksella, suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen hieman saeta. Kaada kastike fileiden päälle. Hauduta uunissa 175 asteessa vajaa tunti. Jos ruoka meinaa kuivua, peitä kannella tai foliolla.

Kommentoi