Rocky roads -namuset

Tämän ohjeen bongasin tämän vuotisesta Kotivinkin jouluruoka lehdestä. Innostuin kokeilemaan namuja, koska kuulostivat herkkullisilta. Sitä kyllä ovatkin, mutta näitä ei onneksi kovin montaa palasta voi kerralla suuhunsa laittaa, sillä ovat niin makeita.

n. 40 palasta

  • 200 g lakua
  • 3 dl suolapähkinöitä
  • 100 g vaanhtokarkkeja
  • 200 g maitosuklaata
  • 200 g tummaa suklaata
  • 50 g valkosuklaata
  • 1 prk kondensoitua, sokeroitua maitoa (n. 400 g)
  • 50 g voita

Paloittele lakut ja vaahtokarkit pieniksi palasiksi. Sulata kattilassa miedolla lämmöllä suklaat, maito ja voi. Sekoita koko ajan, sillä keitos palaa helposti pohjaan. Kun se on kokonaan sulanutta ja sileää, niin kaada se paloiteltujen namien ja pähkinöiden päälle ja sekoita voimakkaasti. Tämän jälkeen kaada seos leivinpaperilla vuorattuun lasagnevuokaan ja tasoita levyksi. Anna jäähtyä kylmässä ainakin neljä tuntia, mieluummin yön yli. Paloittele jähmettynyt nami levy terävällä veitsellä annospaloiksi.

One thought on “Rocky roads -namuset

Kommentoi