Omenainen viskisinappi

Sinappi on helppoa tehdä itse ja se on loistava lahja läheiselle tai mukava vieminen mennessä käymään tuttavan luona. Olen monena vuonna tehnyt joulusinapit itse ja tänäkin vuonna päädyin omenaiseen sinappiin. Valitettavasti en löytänyt aikaisemmin käyttämääni ohjetta mistään, joten googlailin uutta ohjetta ja löysin tämän. Pienillä muutoksilla sain sen sopimaan omaan käyttötarkoitukseeni.

  • 12 rkl sinappijauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 4,5 rkl kiehuvaa vettä
  • 3 tl oliiviöljyä
  • 3 tl balsamico viinietikkaa
  • 3 rkl hunajaa
  • 3 tl viskiä
  • n. 1 dl omenasosetta

Sekoita suola ja sinappijauhe keskenään. Lisää ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä ja sekoita tasaiseksi. Lisää viimeisenä omesose sinappiin. Maistele oikea määrä sen mukaan kuinka tulista sinappia haluat. Parhaiten tähän soveltuu kotitekoinen omenasose, joka on hieman hapanta. Toki kaupan makeaakin voi käyttää, mutta tällöin varsinkin kannattaa maistella sinappia soseen lisäysvaiheessa.

One thought on “Omenainen viskisinappi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *