Papusalaatti

Tämäkin ohje on omittu rakkalta kummitädiltäni oman keittiöni käyttöön. Sain tätä joskus yläaste ikäisenä yhtenä kesäisenä päivänä grillatun lihan kanssa ja siitä asti ollaa kuljettu samaa polkua. Marinadin ohjeenkin muistaa jo ulkoa, sen verran on tullut tätä ihanaa salaattia tehtyä.

Tämä korvaa loistavasti perunat ja pastat lisukkeena tai toimii myös loistavasti grillatun makkaran tai lihapullien kyytipoikana vaikkapa iltapalana. Jos tätä on kotona jääkaapissa, niin minähän syön tätä vaikka aamupalaksi.

Salaatin kannattaa antaa marinoitua kylmässä vähintään kaksi tuntia, mutta jos se mitenkään on mahdollista niin yön yli, sillä maku vain paranee, mitä pidempään jaksaa odottaa. Minulle tämä on usein mahdotonta… 😀

4-6 annosta

  • 1 pkt feta juustoa (sellainen pala, ei valmiiksi pilkottuja – itse käytän usein Patrosta)
  • 1 pss vihreitä papuja
  • 1 prk kikherneitä
  • 1 isohko punasipulia

marinadi:

  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 dl ananasmehua
  • 1/4 dl sinappia (suosin tähän yleensä mietoa ja makeaa sinappia)
  • ripaus suolaa
  • ripaus cayannepippuria
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna

Pilko feta ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Keitä vihreitä papuja pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhdo kikherneet. Tee kulhon pohjalle marinadi. Laita kaikki marinadin ainekset kulhoon ja sekoita sauvasurvimella tasaiseksi, jotta öljy emulgoituu muiden aineiden kanssa. Sekoita joukkoon salaatti ainekset ja siirrä kylmään. Yritä pysyä kulhosta erossa seuraavaan aamuun asti. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *