Homejuusto-lihapullat

Tein uuden vuoden kunniaksi perinteistä uuden vuoden ruokaa, eli lihapullia. Tällä kertaa kuitenkin piilotin pullien sisään homejuustoa, sillä halusin niistä erilaisia tavallisiin lihapulliin verrattuna. Meillä tosin vain puoleen lihapullista piilotettiin homejuustoa, sillä homejuustoversiot eivät kelpaa ihan kaikille…. Eli siis taikinan ohje toimii hyvin tavallisten lihapullien ohjeena. Yleensä teenkin tällä ohjeella peruslihapullani.

Taka-alalla tavalliset pullat, edessä homejuustoversiot

8 suurta homejuustoista lihapullaa/ 10 tavallista

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • vajaa 1 tl suolaa
  • vajaa 1/2 tl mustapippuria
  • vajaa 1 tl kuivattua oreganoa
  • chilirouhetta myllystä
  • reilu 1 rkl tomaattipyrettä
  • 8 kuutiota (1cm x 1cm x 1m) lempihomejuustoasi

Sekoita taikinan ainekset keskenään kulhossa lukuunottamatta homejuustoa. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä, jonka keskelle asetat palasen homejuustoa. Taittele pihvin reunat juustopalan päälle, jotta juusto peittyy kokonaan taikinaan. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuttia, tai kunnes ovat kauniin ruskeita ja läpi kypsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *