Kookosjuustoleipäset

En syö leipää – siis semmoista tavallista vehnä- tai ruisleipää. Kaupasta saa kyllä vähähiilihydraattisia leipiä, mutta niistä vain ruisversio on tehnyt minuun todella vaikutuksen. Mieluummin teen leipäni itse. Karpin keittokirjoissa on todella hyviä leipästen ohjeita ja tämäkin on alunperin kotoisin sieltä. Tosin muuntelin aineksia omaan makuuni sopiviksi. Siemeniksi leipään kelpaavat ihan mitkä vain – omia lemppareitani ovat kurpitsansiemenet, mutta en löytänyt(?) niitä lainkaan komerosta. Leipäset ovat parhaita lämpimänä. Niitä tulee kuitenkin säilyttää jääkaapissa, sillä sisältävät juustoa ja kananmunaa, joten tykkään itse lämmittää niitä hitusen ennen käyttöä mikrossa. Kookoajauhoja löytyy ainakin Punnitse & Säästä kaupasta, sekä Kuopiossa myös Elämänlanka kaupasta. Niitä voi tilata myös monesta verkkokaupasta, esim iherbistä. Jos ei halua käyttää kookosjauhoja (ei muuten oikeasti maistu kookokselle lainkaan), voi käyttää taikinaan myös mantelijauhoa tai soijajauhoa.

 5 leipästä

  • 2 kananmunaa
  • 2-3 rkl turkkilaista/krerikkalaista/venäläistä jogurttia
  • 3 rkl vehnäleseitä
  • 1 rkl siemeniä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl kookosjauhoja
  • 150 g juustoraastetta

Sekoita jogurtti ja kananmunat keskenään kulhossa. Lisää vehnälese, leivinjauhe, siemenet ja kookosjauhot sekaan. Sekoita tasaiseksi. Jos tässä vaiheessa taikina tuntuu ”jankilta”, niin lisää pikkuisen jogurttia. Lisää taikinaa juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta viisi  noin sentin paksuista läpyskää pellille. Taikina ei tartu käsiin ja pysyy hyvin kasassa. Paista 2oo asteessa, kunnes ovat kauniin kullanruskeita pinnalta.

2 thoughts on “Kookosjuustoleipäset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *