Vuohenjuustoiset minipiiraat

Näitä tekasin isännälle iltapalaksi, kun hän oli palaamassa työmatkalta. Kelpaavat kyllä puolestani vaikka kahvipöytään tarjottavaksi tai salaatin kylkeen lounaalle. Jauhoina voit käyttää mitä jauhoja nyt kaapista sattuu löytymään, tosin vähähiilihydraattiseen versioon on parasta laittaa kookos-, soija-, tai mantelijauhoja. Täytteeksi käy myös mitä kaapista sattuu löytymään. Niin minäkin yleensä tämmöisiä juttuja teen. Vuohenjuusto on meidän molempien herkkua, mutta joissakin ihmisissä se tuntuu herättävän lähinnä inhon kaltaisia tuntemuksia. Jotenkapa sekään ei mikään pakollinen ainesosa ole.

6 piirasta

pohja:

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1 rkl soijajauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • reilu 3 dl juustoraastetta

täyte:

  • punaista paprikaa
  • aurinkokuivattuja tomaatteja
  • vuohenjuustoa

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, vaahto on valmista, kun astian kääntää ylösalaisin ja vaahto pysyy kupin pohjalla. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja kääntele se varovasti vaahtoon. Lisää viimeisenä juustoraaste. Taikina lässähtää tässä vaiheessa helposti, jos sitä vatkailee rajulla kädellä. Se on valmista, kun hellästi sekoitat ainekset sekaisin. Levittele leivinpaperin päälle kuusi piiras pohjaa ja kokoa pohjien päälle täytteet – palanen paprikaa, aurinkokuivattu tomaatti ja viipale vuohenjuustoa. Paista uunissa 200 asteessa kunnes ovat kullanruskeita (unohdin taas katsoa kelloa :D)

Kommentoi