Broilerivartaat

Nämä olisi kyllä olleet ihan ehdottomasti kesän grillausruokaa, mutta näkyi tulevan hyvin ihan sisällä uunissakin. Minulla oli visio marinadista kun rupesin laittamaan ruokaa, mutta oli tehtävä toimintasuunnitelman muutos, sillä kaapissa ei ollut lainkaan soijakastiketta. Tosin hyviä tuli näinkin näistä. Tikkuihin voisi tökkiä lisäksi paprika, kesäkurpitsaa ja kirsikkatomaatteja, mutta tällä kertaa kasvislisäke oli erikseen.

4 varrasta (2 annosta)

  • 1 pkt (430 g) marinoimattomia broilerin rintafileitä

Marinadi:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 2 kynttä valkosipulia puristettuna
  • 1 rkl limen mehua
  • 1/4 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl BBQ-kastiketta
  • 3 pientä kuivattua chiliä murskattuna (tai chilijauhetta oman maun mukaan)

Sekoita marinadin ainekset sekaisin keskenään. Paloittele rintapalat sopivan kokoisiksi varraspaloiksi. Laita lihat pussiin ja kippaan marinadi sekaan. Laita pussi solmuun ja kääntele marinadia joka paikkaan pussissa. Anna marinoitua jääpissa vahintaan 2-3 tuntia. Mitä kauemmin marinoit, sitä enemmän maut ehtivät imeytyä. Liota varrastikkuja vähintään puoli tuntia, etteivät ne kärähdä uunissa. Paista noin puolisen tuntia 200 asteisessa uunissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *