Possua ratatouillessa

Yhdistin lihan (ja vähän muutakin) omaan lempilisukkeeseeni. En ole pitkään aikaan tehnyt ratatouillea ja nyt jotenkin sen raaka-aineet vain ilmestyivät ostoskoriin. Ajattelin samalla kokeilla, kuinka liha toimisi siinä kaverina ja näin ollen tein kasvispataa, jossa on lihaakin joukossa. Lisäkkeitä tämä ei paljon kaivannut, mutta keittelin silti parsakaalia ja porkkanaa kaveriksi. Otin kyllä vinkkiä yhdestä keittokirjasta tähän ruokaan, mutta loppujen lopuksi lopputulos oli aika kaukana alkuperäisestä ruuasta. 😀

4-6 annosta

 • 500 g possun suikaleita
 • 1 iso sipuli
 • 1 pieni kesäkurpitsa
 • 1 pieni munakoiso
 • 1 punainen paprika
 • 4 kynttä valkosipulia
 • 1 prk tomaattimurskaa
 • reilu 1 dl punaviiniä
 • suolaa
 • mustapippuria
 • timjamia
 • 1 prk (tomaatilla maustettua) kermaa

Pilko kasvikset pieniksi sopivan kokoisiksi kuutioiksi. Ruskista niitä pannulla voissa, siten että saavat pikkuisen väriä ja keittiössä tuoksuu tuoreilta kasviksilta. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista valkosipulin kynnet sekaan. Siirrä kasvikset uunipataan, Ruskista lihat pannulla. Lisää joukkoon mausteet, tomaattimurska ja punaviini. Anna kiehahtaa hetkinen. Lisää joukkoon kerma. Sekoita tämä kastike kasviksiin ja laita koko komeus kannen alla uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.

Kommentoi