Omenapiirakkaa vähähiilihydraattisesti

Tänään alkoi kaupassa tehdä kauheasti mieli omenapiirakkaa – tosin siinä vaiheessa teki kyllä mieli kaikkea mahdollista syötävää, sillä oli niin jäätävä nälkä. Ostin kuitenkin muutaman ompun, jotta sain piirakan väkerrettyä. Hieman tuli pohjasta ohuenlainen, täytyy ensi kerralla kokeilla puolitoista kertaisella annostuksella tai pienempään vuokaan. Mutta haitanneeko tuo ohut pohja mitään. 🙂 Pohjan ohje peräisin Karpin ABC kirjasta.

Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl uuninkestävää makeutusta (itse käytin Canderelin Steviajauhetta)
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1/2 dl kookosjauhoja
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 dl sulatettua voita

Päälle:

Vaahdota sokerinkorvike ja munat kulhossa. Lisää jauhot, joihin sotkettu leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Levitä taikina voideltuun vuokaan ja viipaloi omenat taikinan päälle. Ripottele päälle sokeri ja kaneli, sekä mantelilastut.

Kommentoi