Vaahtokarkkibrowniet

Vaihteeksi leivoin jotakin ei-niin-vähähiilihydraattista. Tämä ohje läpsähti tänään Kokkimanin mainoskirjeessä sähköpostiin ja pitihän sitä päästä heti kokeilemaan. Lähinnä siksi ajattelin kokeilla, kun kotona sattui olemaan minivaahtiksia ja en oikein keksiny niille mitään järkevää käyttöä. Seuraavaksi pitäisi ehkä kehitellä jotain Jelly Beaneistä, sillä niitä näkyy pussillinen pyörivän tuolla kuiva-ainekaapissa. Jos haluat tehdä pellillisen tätä herkkua, niin kannattaa suoraan tuplata ainekset. Minä nimittäin levittelin omani lasagnevuokaan ja ei ihan meinannut siihenkään riittää taikina – alkuperäisessä ohjeessa oli 20cmx20cm vuoka käytössä. Jauhojen määrää kannattaa myös titrata – itse läimäsin kaikki kerralla ja tuli aika tahmeaa taikinaa. Oli niin pieniä kananmunia, että ei siksi ehkä ihan tuo jauhomäärä paikkaansa pitänyt. Mutta kokeilemalla se löytyy. 🙂

  • 2 kananmunaa
  • 2 3/4 dl sokeria
  • 125 g voita
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vehnäjauhoa
  • 50 g suklaata (itse laitoin maitosuklaat)
  • 3 dl vaahtokarkkeja (silppua, jos käytät isoja)

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi. Sulata voi ja lisää siihen kaakaojauhe siivillän läpi. Lisää voikaakao seos munasokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitetta leivinjauhe. Lisää lopuksi kääntelemällä taikinan joukkoon suklaa rouhittuna ja vaahtokarkit paloiteltuna. Paista 175 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *