Maailman paras salaatinkastike

Kaikki kunnia tästä salaatinkastikkeesta kuuluu ihanalle ystävälläni. Me tohkeissamme sitten selostimme tätä kastiketta hänen äidilleen (minun kummitädille) ja hän tokaisi, että ystäväni on tehnyt ranskalaista salaatinkastiketta… Siis pyörä on keksitty uudelleen. 😀 Mutta minä en henkilökohtaisesti hirveästi tykkää kaupan valmiista salaatinkastikkeista, niin aika usein teen tätä. Tämä kastike tulee oikeastaan melkein siinä salaatin teon siivellä. Annoksena tämä on aika pieni, mutta omatekoiset kastikkeet eivät säily tolkuttoman kauan jääkaapissa. Minä käytän tuosta määrästä 3-4 kertaa vähän riippuen minkälainen kasa salaattia on lautasella. Sinapiksi kannattaa valita vähän laadukkaampi sinappi kuin se Sinetti – huomaat kyllä sen maussa. 😉

  • 1 rkl hunajalla maustettua Dijon sinappia
  • 1 rkl balsamicoa tai punaviinietikkaa (itse laitan puolet ja puolet molempia)
  • 1 tl hunajaa
  • 1 rkl extra virgin oliiviöljyä
  • mustapippuria myllystä

Sekoita haarukalla pienessä astiassa sinappi, hunaja ja viinietikka. Lisää öljy ja sekoita voimakkaasti, jotta öljy emulgoituu muiden aineiden kanssa. Mausta mustapippurilla.

One thought on “Maailman paras salaatinkastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *