Kotitekoinen vhh-mysli

Selailin tässä muutama päivä takaperin nettiä ja löysin yhdestä suomalaisesta verkkokaupasta myynnistä vähähiilihydraattista mysliä. Tämä oli kuitenkin melkoisen kallista – keskimäärin pussin hinta eri verkkokaupoissa pyöri seitsemän euron paikkeilla. Mysli vaikutti houkuttelevalta ja rupesin pohtimaan, josko tuollaista voisi itse tuusailla kotikeittiössä. Tässä valmiissa myslissä oli soijahiutaleita, mutta itse en suosi soijaa, niin korvailin ne vehnäleseillä. Maustoin myös omaani hieman ja sekaan lurahti pikkuisen hunajaakin, jonka olen ruokavaliossani säilyttänyt.

 • 1 dl vehnäleseita
 • 1/2 dl pellavansiemeniä
 • 1/2 dl auringonkukan siemeniä
 • 1 1/2 rkl kurpitsansiemeniä
 • 1 rkl seesaminsiemeniä
 • 1 1/2 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • kanelia oman maun mukaan
 • 1 1/2 rkl kookoshiutaleita
 • 2 rkl kuivattuja karpaloita
 • 1 rkl kuivattuja mustikoita

Sekoita siemenet ja leseet kulhossa. Levittele ne tasaisesti leivinpaperin päälle ja valuta päälle ohuena norona öljy ja hunaja. Lisäksi ripottele päälle kanelia. Paahda uunissa 200 asteessa, noin kymmenen minuutin ajan. Sekoita välillä, jottei mysli pala. Ota uunista ja anna jäähtyä. Jäähtymisen jälkeen sekoita joukkoon kookos ja kuivatut marjat. Säilytä kuivassa ja ilmatiiviissä purkissa. Nautin jogurtin ja marjojen kera.

Kommentoi