Paahdetut punajuuret ja sinihomejuustokastike

Punajuuri ja homejuusto….. täydellinen yhdistelmä! Punajuuri on lantun ohella yksi lempijuureksestani ja nimenomaan uunissa paahdettuna. Punajuuri on muutenkin monikäyttöinen juures ja kelpaa oikeastaan ruokaan kuin ruokaan. Ongelma on vain ja ainoastaan se, että se värjää ihan kaiken. Enkä välttämättä halua, että kaikki lautasellani on pinkkiä (niin paljon kuin pinkistä tykkäänkin ;)). Tästä syystä yleensä punajuuret päätyvät meillä lisäkkeeksi. Niin ja tarvitseeko mainita, että homejuustoa voi käyttää myös ihan kaikkee – maistuu myös sellaisenaan. 😉

Paahdetut punajuuret

  • 1 kg punajuuria
  • reilu 1 rkl hunajaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • kuivattua timjamia

Pese ja kuori punajuuret. Leikkaa ne sopivan kokoisiksi lohkoiksi. Levittelo lohkot laakeaan astiaan ja ripottele päälle mausteet. Valuta päälle myös hunaja ja öljy. Paahda uunissa 200 asteessa n. 40-45 minuuttia. Sekoittele välillä, jotteivat punajuuret pala.

Sinihomejuustokastike

  • 1 prk kermaviiliä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 75 g sinihomejuustoa

Muhenna sinihomejuusto haarukalla ja sekoita kermaviilin joukkoon. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa. Nautiskele punajuurten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *