Kaalisalaattia minun tavallani

Perinteinen coleslaw eli kaalisalaatti on minun herkkuani. Siitä on reseptejä varmaan yhtä monta kuin on tekijääkin. Tässä olisi nyt tarjolla minun mukaelmani salaatista. Kaali on ihan hirmuisen halpaa evästä ja tätä salaattia muuntelemalla taipuu vaikka mihin. Lisää vaikka hitunen paprikaa tai ananasta ja taas maistuu erille. Itse ostan kaalini luomuna – ensinnäkin jo siitä syystä, että kokonaiset kaalit ovat valtavia, eikä kahden hengen taloudessa saa upotettua kolmen kilon kaalinpäätä oikein mihinkään ja aina menee puolet hukkaan. Luomu versiot ovat pikkuisia ja painavat noin kilon. Sille määrälle keksii jo käyttöäkin ja ei mene ainakaan hukkaan. 🙂

 • 250 g valkokaalia
 • 1 pieni porkkana
 • 1/2 granny smith omena
 • 1 shalottisipuli

kastike:

 • vajaa 1 dl majoneesia
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 rkl balsamicoa
 • 1 tl hunajasinappia (esim. Dijon)
 • suolaa
 • mustapippuria
 • ripaus sokeria

Puhdista ja kuoria kasvikset. Raasta kaikki ainekset karkeaksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen aineet pienessä kulhossa ja kääntele raasteen joukkoon. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan – mielellään seuraavaan päivään. Näin salaatti maustuu ja maistuu vieläkin paremmalle. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *