Pippurinen possupata

Padat ovat helppoja ja yleensä aika edullisiakin valmistaa. Pataan kun käy vähän halvempikin ruhon osa pitkän haudutuksen vuoksi. Usein tulee possusta patoja loihdittua, sillä se nyt vaan sattuu olemaan edullisesti saatavilla opiskelijan kukkarolle. Vähän samantapaista pataa olen tainnut aikaisemminkin tässä blogissani tarjotella. Itse en tämän padan kanssa mitään lisäkkeitä kaipaa, sillä padassa on niin paljon kasviksia. Jos kuitenkin haluat tarjota padan kanssa jotain lisuketta, kannattaa nesteen määrää lisätä (ihan pelkkä vesi riittää).

  • 400 g possun paistisuikaleita
  • 4 pientä porkkanaa
  • 1 nyrkin kokoinen lanttu
  • 1 iso sipuli
  • 2 prk kermaa (yht 4 dl)
  • 1 fond du chef lieminappi (lihaversio)
  • 1 tl hunajaa
  • 2 tl sinappia
  • 1 Valion Musta-Pekka juusto
  • suolaa

Pilko kasvikset sopiviksi suupaloiksi. Sipulin voit pilkkoa pienemmäksi, se käytännössä sulaa uunissa hauduttaessa. Paista lihasuikaleet ja kasvikset erissä pannulla voissa ja laita ne kannelliseen uunipataan. Rouhi perään hieman suolaa. Kaada pannulle kermat ja pilko sekaan juusto. Lisää myös fondikuutio ja suola, sekä sinappi ja hunaja. Tarkista tässä vaiheessa maku. Kastike saa olla melko suolaista tässä vaiheessa. Kaada kastike pataan ja sekoita hieman. Hauduta uunissa 175 asteessa noin reilu tunti. Tarkista välillä nesteen määrä. Jos sitä on haihtunut kovin paljon, lisää keitettyä vettä sekaan ja sekoita hyvin. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *