Juustodippi kasviksille

En oikeastaan ole koskaan ollut mikään kummoinen salaatti-ihminen. Perusvihersalaatti ja porkkanaraaste riittävät hyvin tyydyttämään minun salaatin tarpeeni. Olen jäänyt varmaan tässä asiassa lapsen asteelle, sillä aina kehotaan tarjoamaan lapsille kasviksia sellaisenaan. Minustakin paras tapa napsia kasa kasviksia on dippikasvikset. Dipiksi kelpaa kaikki kermaviilipohjaiset pöperöt tai vaikka guacamole. Omet lempparidipattavani ovat porkkana, kurkku ja paprika. Raakaa kukkakaalia en ole kyennyt syömään päiväkodin jälkeen, jossa sitä pakotettiin syömään salaatissa. Mutta sekin passaa kuulemma hirmuisen hyvin uitettavaksi kylmässä kastikkeessa.

  • 1 prk kermaviiliä
  • 3 rkl Creme Bonjour sipulisekoitusta
  • 3 pientä kynttä valkosipulia
  • mustapippuria
  • ruohosipulia
  • 30 g raastettua parmesaania mahdollisimman hienona
  • 50 g sipulijuustoa (tähän käy mikä tahansa pehmeä ja maustettu juusto)

Sekoita kermaviilin joukkoon Creme Bonjour ja murskatut valkosipulinkynnet. Mausta mustapippurina. Raasta parmesaani hienoksi ja lisää joukkoon. Kuutioi sipulijuusto oikein pieniksi paloiksi. Silppua sekaan ruohosipulia, tai käytä kuivattua ruohosipulia, kuten minä tein, kun tuoretta ei tähän hätään ollut. Anna tekeytyä hetki ja nauti tuoreiden kasvisten kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *