Uunimunakas

Viikonloppu meni muualla ja eilen oli sen verran hektinen päivä, että ainoaksi vaihtoehdoksi eväitten rakenteluun töihin oli tämä aamu. Nopea tekoista, uudelleen lämmitettävää ruokaa oli saatava ja mielellään vielä semmoinen määrä, että siitä muutaman päivän eväät saa aikaiseksi. Tykkään todella paljon munakkaista ja niitä voi varioida miljoonalla tavalla, eikä niihin näin ollen koskaan kyllästy. Uunissa tekemällä munakas valmistuu vaivattomasti – tosin siinä hieman kauemmin menee, mutta kerralla saa isooman annoksen.

4 annosta

  • 8 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/2 punainen paprika
  • 1 prk (pieni) säilykeherkkusieniä
  • reilu 1/2 pss kinkkusuikaleita
  • 1/2 pkt fetaa
  • vajaa 1 dl juustoraastetta

Voitele iso lasagenevuoka. Vatkaa munat ja kerma sekaisin kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos vuokaan. Ripottele päälle puolikas kuutioitu paprika. Ripottele päälle herkkusienet ja kinkkusuikaleet. Murenna feta haarukalla ja ripottele se myös vuokaan, sekä ripottele hieman juustoraastetta vielä päälle. Paista 175 asteisessa uunissa kunnes pinta on kauniin vaalean ruskea.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *