Jauheliha-papumuhennos

Tänään oli harvinaisen hankalaa keksiä mitä laittaisin meille ruuaksi. Isäntä sitten ehdotti, että josko tätä tehtäisiin. Tämä on nopeaa valmistaa ja se soveltuu moneen ruokaan. Olen käyttänyt tätä tortillojen täytteenä tai lämpimissä voileivissä. Tänään söin muhennosa keitettyjen porkkanoiden ja kukkakaalien kanssa. Isäntä nautti omasta annoksestaan perunamuussin kera. Oikeastaan tämä käy mihin vain – munakkaan täytteeksi, pastan kanssa, you name it! Lisää vaihtelua saa lisäämäällä ruokaan kirsikkatomaatin puolikkaita tai pilkottua  paprikaa.

4 annosta

  • 400 g jauhelihaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 dl tomaattipyrettä
  • 2 rkl BBQ-kastiketta
  • 3 rkl sweet chili kastiketta
  • mustapippuria
  • chilijauhetta (itse käytän Santa Marian Chili explosion myllyä)
  • 1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa (Heinz pavut ovat parhaita)

Ruskista jauheliha ja sipulit kuumassa paistinpannussa. Lisää mausteet ja kastikkeet, sekä tomaatti pyre ja anna hautua muutama minuutta. Lisää joukkoon pavut kastikkeineen ja kuumenna nopeasti. Papujen lisäämisen jälkeen ei kannata enää ruokaa kauheasti kuumennella, sillä pavut hajoavat herkästi. Tarjoilemuhennos parhaaksi katsomallasi tavalla.

2 thoughts on “Jauheliha-papumuhennos

  1. Justiisa mietin, että löytyiskö jotain hyvää ja helppoa papuruokaohjetta, kiitos, tämä tuli kuin tilauksesta! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *