Perinteinen pannukakku

Pannukakku on parasta lohturuokaa ikinä! Lisäksi se on melkeinpä ainut asia mihin saa upotettua melkein litran jääkaapissa vanhenevaa maitoa. 😀 Meillä oli jääkaapissa pari päivää vanha maito, jota ei ollut avattu, niin pitihän se joksikin jalostaa. Tein pannarin tällä kertaa kahteen piirakkavuokaan, sillä ohje on normaalikokoiselle uunipellille. Meillä on 60 senttinen uuni, niin olisi pitänyt tehdä puolitoistakertainen annos ja ihan tarpeeksi on tuossakin meille kahdelle syötävää.

  • 2 kananmunaa
  • 8 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g voita

Vatkaa ensin munat ja maito sekaisin. Vatkaa sen jälkeen joukkoon sokeria. Lisää vehnäjauhoisin leivinjauhe ja vatkaa se taikinan joukkoon. Lisää mukaan myös suola ja vaniljasokeria. Sulata 100 g voita ja anna sen hieman jäähtyä. Lisää tämä taikinaan. Kaada taikina kahteen piirakkavuokaan tai uunipellille. Paista 200-225 asteisessa uunissa noin puolisen tuntia. Nauti mansikkahillon kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *