Jauhelihamureke

Minun piti tehdä pikkuruisia lihapullia, mutta siitä tulikin vahingossa yksi  iso mureke. Lähinnä siksi, ettei nyt sattunut huvittamaan pulleroiden pyöritys. Melko perus ohje on tämä, mutta olen nyt jotenkin rakastunut savun makuun ja etenkin bbq-kastikkeeseen, niin niitä on nyt tässäkin murekkeessa käytetty. Lihapulliksi tämä taipuu myös varsin hyvin. Mausteisuutta voi itse säädellä oman makunsa mukaan, mutta minusta jauheliharuuissa kuuluu olla hitunen potkua mukana. Oikeastaan mistään supertulisesta en minäkään enää niin piittaa. Jos haluat mureekkeestasi paremmin koossa pysyvän, niin lisää puolidesiä korppujauhoja pieneen vesi tai kermamäärään (1/4-1/2dl) turvotettuna taikinan joukkoon. Itse en sattuneesta syystä tälläisia apuaineita käytä. Tosin psyllium toimisi tässä varmaan myös…. Ehkäpä kokeilen sitä seuraavalla kerralla.

4-6 annosta

 • 750 g jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • valkosipulia oman maun mukaan
 • 2 kananmunaa
 • 2 tl savustettua paprikajauhetta
 • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
 • 1-1 1/2 tl suolaa
 • vajaa 1 tl mustapippuria
 • 1/2 tl chilijauhetta
 • 1tl oreganoa (kuivattua)
 • 1 tl timjamia (kuivattua)
 • 2 rkl bbq-kastiketta
 • 2 rkl tomaattipyrettä

Jauha tai pilko sipulit oikein pieneksi hakkelukseksi. Sekoita ensin sipulit, mausteet ja kananmunat keskenään. Lisää lopuksi jauheliha. Näin mausteet sekoittuvat tasaisemmin taikinaan. Muotoile kostuteilla käsillä taikinasta pötkö uunivuokaan ja paista 200 asteisessa uunissa noin 40-50 minuuttia. Tarkista kypsyys. Jos pinta tummuu liikaa, vähennä uunista lämpöä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *