Kasvisgratiini

Tykkään kaikenlaisista gratiineista, sillä niissä on vähän niinkuin kastike valmiina lihalle tai kalalle. Olen hirveän huono tekemään mitään lämpimiä kastikkeita, niin nämä ovat kyllä oiva pelastus. Gratiiniin käy oikeastaan ihan mitkä tahansa kasvikset ja tämäkin on tehty periaatteella, mitä kaapista löytyy. (Tosin olin aikeissa laittaa tähän kesäkurpitsaa, mutta unohdin sen pöydälle….)

4 annosta

 • 1 iso sipuli
 • valkosipulia maun mukaan
 • 250g valkokaalia
 • 1 vihreä paprika
 • 1 pss Rainbow pariisinporkkanoita
 • reilu 1/2 rss kirsikkatomaatteja
 • suolaa
 • mustapippuria
 • chiliä
 • 2 dl kermaa
 • 3 rkl tuorejuustoa (itse käytin chili-paprika-makua)
 • homejuustoa maun mukaan
 • raastettua Castello Reserve Herrgård juustoa (on muuten taivaallista – mutta muukin raaste käy)

Keitä porkkanat pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Paista sipulit, paprika ja kaali kevyesti pannulla. Mausta pippurilla, suolalla ja chilillä. Laita uunivuokaan kasvikset ja kaada päälle kerma, johonka on sekoitettu tuorejuusto. Laita paistoksen pinnalle puolitettuja  kirsikkatomaatteja ja murennettua sinihomejuustoa. Kruunaa koko vuoka herrgård raasteella.  Paista uunissa 200 asteessa niin kauan, kunnes juusto on kauniin ruskea.

Kommentoi