Siemenleipä

Tämä resepti on peräisin Anna Hallénin kirjasta ja halusin kokeilla sitä. Tosin kaikkien leipäkokeilujeni jälkeen olen tullut siihen tulokseen, että juustoleipäset ovat maailman paras leivän korvike. Valitettavasti tämäkin leipäkokeilun jälkeen tulin jälleen tähän tulokseen. Tämä oli kyllä enemmänkin sellaista rieskan ja näkkärin sekoitusta vanhetessaan. Tuoreena maistui kyllä tosi ihanalle. Kaipasin tähän kuitenkin sellaista pehmeää rakennetta siementen lisukkeeksi. Ainakin tästä leivästä sai aimo annoksen kuituja ja hampaille töitä.

  • 3 kananmunaa
  • 3 dl juustoraastetta
  • 2 rkl raejustoa
  • 1 rkl majoneesia
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • n. 5 dl siemeniä (itse käytin pellavan-, auringonkukan- ja seesaminsiemeniä)

Sekoita ensin juustot ja kananmuna sekaisin. Lisää joukkoon majoneesi ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Mittaa sekaan siemenet. Määrä voi olla hitusen vähempi tai enempi kuin viisi desiä, joten kokeile. Taikinan tulee olla kosteaa, mutta kuitenkin levittyvää. Levitä taikina pellille ohueksi kerroksi ja paista 2oo asteessa noin 15 minuuttia. Rieska on valmis, kun se on kauniin kullan ruskea.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *