Lasagnea vähähiilihydraattiseen tapaan

Lasagne on aina ollut yksi minun suosikkiruuistani ja nimenomaan sellainen kotitekoinen. Lasagne valmistuu nopeasti, eikä sitä tarvtse uunissa vahtia. Olinkin todella onnellinen, kun bongasin netin syövereistä ohjeen, jolla lasagnea voi tehdä ilman ylimääräisiä hiiilihydraatteja. Ihan mitään pikaruokaa tämä ei ole, sillä lasagnelevytkin on tehtävä itse. Ruuan valmistaminen on kuitenkin helppoa. Lopuksi voisi vielä isännän kommentin tähän laittaa: ”Tämähän maistuu ihan pastalle!”

Jauhelihakastike

 • 750 g jauhelihaa
 • 2 porkkanaa
 • 2 isoa sipulia
 • 3 isoa kynttä valkosipulia
 • 1 tlk (500 g) luomu tomaattimurskaa
 • 3 rkl tomaattipyrettä
 • 1 fond du chef lihaliemikuutio
 • 2 dl punaviiniä
 • 2 rkl balsamicoa
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 tl kuivattua oreganoa
 • 1 tl kuivattua timjamia

Kannattaa aloittaa lasagnen tekeminen jauhelihakastikkeesta, sillä siitä tulee sitä parempaa, mitä kauemmin se saa hellalla hautua. Kuori ja raasta porkkanat ja pilko kuoritut sipulit pieneksi. Kuullota hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha ja murskatut valkosipulit. Anna ruskistua. Lisää joukkoon viini ja balsamico, sekä mausteet. Anna kiehahtaa. Lisää tämän jälkeen tomaattimurska ja -pyre ja anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen ruuan muiden valmistusvaiheiden yli.

lasagnelevyt

 • 8 kananmunaa
 • 200 g tuorejuustoa
 • 1 dl psylliumia (löytyy kaupassa leivontahyllystä leivinjauheen näköisestä purkista. Ykis purkki riittää koko ohjeeseen.)

Vatkaa kananumunat ja tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten psyllium. Tässä vaiheessa taikina on todella lirua ja iskee epätoivo, että mitenkä tästä mitään levyjä voi saada aikaan, mutta anna taikinan turvota n. 10 minuuttia. Tämän jälkeen jaa taikina puoliksi ja voitele uunipellin kokoinen leivinpaperiarkki oliiviöljyllä. Voitele myös toinen samankokoinen arkki. Laita puolet taikinasta kahden voidellun leivinpaperiarkin väliin ja painele käsin ohueksi koko pellin kokoiseksi levyksi. Tee sama toiselle taikinan puolikkaalle. Paista levyjä uunissa leivinpaperien kanssa n. 10 minuuttia 150 asteessa.. Levyt ovat valmiit, kun paperi irtoaa helposti levyn päältä. Anna levyjen jäähtyä hetki.

Juustokastike

 • 4 dl kermaa
 • 4 dl punaista maitoa
 • 1 pkt voimakasta koskenlaskijaa
 • suolaa
 • viherpippuria maun mukaan
 • hitunen muskottipähkinää
 • 1 tl psylliumia
 • 2 dl juustoraastetta lasagnen päälle

Kiehauta kerma-maito seos ja lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Anna juuston sulaa. Lisää joukkoon mausteet, sekä psyllium jauhe rivakasti vatkaten. Anna kiehua muutama minuutti.

Lasagnen kokoaminen on syytä aloittaa paloittelemalla levyt vuuan kokoisiksi paloiksi. Itselleni tuli juuri neljä levyä kahdesta pellillisestä. Alimmaksi laitetaan jauhelihakstiketta ja siihen päälle juustokastiketta ja lasagnelevy. Tee kerroksia niin monta kuin vuokaan mahtuu ja tarviikkeet riittävät. Kuitenkin siten, että päälimmäiseksi tulee lasagenlevy, jonka päälle juustokastiketta ja n. 2 dl juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia. Varo polttamasta päällistä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *