Pollo limoncello

Olin unohtanut kuinka ihanaa ruokaa saa kanasta, sitruunasta ja inkivääristä. Valehtelematta on lähes kaksi vuotta aikaa kun viimeksi olin tätä herkkua laittanut. Nyt tänään se kuitenkin juolahti mieleeni ja pakkohan sitä oli heti saada. En enää edes muista mistä tämän reseptin olen alunperin ottanut, sillä tästä ohjeesta aikoinaan restolla (restonomikoulutuksessa) tehtiin kaverin kanssa suurtalousversiokin. Jos käytät valmiita fileesuikaleita, valmistuu ruoka melko nopeasti. Myös kokonaiset rintafileet käyvät, mutta silloin kannattaa laittaa fileet pintavärin jälkeen uunivuokaan ja kipata kastike niskaan ja antaa hautua uunissa kypsäksi.

4-5 annosta

 • 600g broilerin fileesuikaleita
 • 2 keskikokoista sipulia
 • 3 isoa kynttä valkosipulia
 • noin 2 cm pala tuoretta inkivääriä kuorittuna
 • 1 (luomu) sitruuna
 • 1 rkl hunajaa
 • 2,5 dl kermaa
 • 2 dl turkkilaista jogurttia
 • cayannepippuria
 • mustapippuria
 • kurkumaa
 • suolaa
 • 1 fond du chef fondikuutio

Pilko sipulit pieneksi. Raasta inkivääri ja valkosipulin kynnet hienoksi raasteeksi, ota talteen myös inkivääristä irtoava neste. Ruskista kanapaloja pienessä voimäärässä ja lisää joukkoon sipulit ja inkivääri. Kuullota hetken aikaa. Mausta pippureilla ja suolalla. Lisää joukkoon kerma, fondikuutio ja kurkuma, sekä suola. Kurkumaa voit laittaa sen verran, että kastikkeesta tulee kauniin vaaleankeltainen. Kurkuma ei varsinaisesti anna makua lainkaan, joten ei haittaa, vaikka sitä vähän hurahtaisikin pannulle. Lisää joukkoon myös hunaja. Kiehauta kastike. Lisää joukkoon myös kokoinaisen puristetun sitruunan mehu. Anna kiehahtaa. Tässä vaiheessa voi lisätä jogurtin, sen jälkeen ei kannata kastiketta kuitenkaan enää keittää, vaan vain nopeasti kiehauttaa, ettei jogurtti kokkaroidu. Makuun se ei vaikuta, mutta kaunista siitä ei tule.  Nauti parmesan raasteen kera.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *