Mustikkavanukas

Olen tainnut aikaisemminkin mainita, että Akseli Herlevi on yksi lempi julkkiskokeistani, vaikkei hän olekkaan kovin paljoa esillä ollut viime vuoden Top Chefin jälkeen. Minulla on hyllyssä hänen keittokirjansa, josta tämäkin kyseinen herkku on bongattu. Arkenakin on ihana nauttia jälkiruuista ja silloin haluan niiden olevan nopeita ja helpooja, sekä tietenkin edullisia. Koska pakastimeni pullistelee marjoista, niin käytännössä tämän jälkkärin hinnaksi ei tullut juuri mitään. Vähensin hieman kardemumman määrää Akselin ohjeeseen verrattuna, sillä en ole sen hirmuinen ystävä. Samoin muokkasin ohjeen myös vähähiilihydraattiseksi, jotenka sokeria ei luonnollisestikkaan tässä ohjeessa ole. Uskoisin myös ohjeen toimivan hyvin muillakin marjoilla, mikäli niitä mustikoita ei nyt satu sieltä  pakastimesta löytymään.

4 annosta

  • 4 dl kermaa
  • 1 dl mustikoita
  • 0,75 dl erythritolia/sukrinia/sötiniä/karppisokeria tai vastaava määrä makeutusta oman maun mukaan
  • 1 tl kanelia
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 3 liivatelehteä
  • tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ainekset kattilassa lukuun ottamassa vettä ja liivatteita. Keitoksen kiehahdettua, aja se sileäksi sauvasurvimella. Kuumenna vesitilkka ja liuota siihen lionneet ja kuivaksi puristetut liivatteet. Sekoita liivateliemi nopeasti muun seoksen joukkoon. Kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä ensin huoneen lämmössä ja sitten siirrä ne jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *