Hedelmäinen kanasalaatti ja bbq-kastike

Pitäisi tehdä ruokaisia salaatteja paljon useammin, sillä ne ovat ihan hirmuisen helppoja ruokia. Salaattiin voi laittaa mitä vaan ja silti kutsua sitä salaatiksi. Kaiken lisäksi ei tarvitse erikseen miettiä salaattia aterialle. Täytyy myöntää että viime aikoina olen laiskistunut salaatin teon kanssa niin paljon, että lautasella on aina vain kurkkua ja tomaattia… Salaatin pohjaan voi tietenkin käyttää ihan mitä tahansa salaattilaatua, mutta minä olen varmaan jotenkin tylsä, kun aina valitsen sen jääsalaatin. En vaan voi sille mitään, että muut vaihtoehdot maistuu minun mielestä heinälle. 😀 Rucola ehkä on ainoa, jota voisin kuvitella salaatissa syöväni.

Salaatti 4-5 annosta

 • 300 g broilerin fileesuikaleita marinoimattomana
 • 3 kananmunaa
 • 1 pss jääsalaattia
 • 1 punainen paprika
 • 10 cm pätkä kurkkua
 • 1 pieni sipuli
 • 1/2 rs kirsikkatomaatteja
 • 1 tlk säilöttyjä aprikooseja
 • 1/4 hunajamelonia
 • 1/2 pkt fetaa

Laita kananmunat kiehumaa. Keitä ne koviksi. Pilko sillä aikaa kasvikset kulhoon. Valuta ja paloittele myös aprikoosit, sekä hunajameloni. Ruskista broilerinsuikaleet pannulla öljyssä.  Mausta hitusella suolaa, mustapippuria ja grillimausteella. Sekoita kaikki salaatin ainekset sekaisin kulhossa.

BBQ-kastike saalaatille

 • 1 prk kermaviiliä
 • n. 1 dl laadukasta majoneesia
 • 1 tl Dijonin hunajasinappia
 • 1 tl balsamicoa
 • rouhittua mustapippuria
 • reilu 3 tl Rainbow bbq-salsaa

Sekoita ainekset tasaiseksi kastikkeeksi. Anna maustua hetken aikaa jääkaapissa ja nauti salaatin kanssa.

Kommentoi