Vadelma-limemuffinssit

Olen joskus aikaisemminkin julkaissut täällä vähähiilihydraattisten muffienssien ohjeen ja nämä muffarit ovatkin siihen ohjeeseeen sovellettuja. Vaihdoin vain makua tuovat aineet. Tällä kertaa muffareista ei tullut kovin makeita, kun käytin makeutukseen erytritolia, eli karppisokeria. Eli hieman voisi lisätä sen määrää ohjeessa, jos makeutta enemmän kaipaa. Tein myös muffinssit minivuokiin, jotenka näitä tuli melkoinen määrä. Oikeasti ohjeesta tuli noin 12 isoa muffinssia.

  • 6 kananmunaa
  • 6 rkl erytritolia (voit käyttää mitä tahansa paistonkestävää makeutusainetta, jossa 1 rkl vastaa 1rkl sokeria)
  • 1,5 dl kookosjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl kookosöljyä (oliiviöljykin käy)
  • reilu 2 dl vadelmia (+ 1 tl kookosjauhoja)
  • kahden limen mehu

Vatkaa kananmunat ja erytritoli, sekä kookosöljy kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon siivilän läpi kookosjauhot, joihin on sekoitettu vehnäjauhot. Purista sekaan kahden limen mehu. Kääntele vadelmiin 1 tl kookosjauhoja, jotta ne eivät painu muffinssien pohjalle. Sekoita vadelmat varovasti käännellen taikinaan. Jaa taikina muffinssi vuokiin ja paista 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia riippuen vuokien koosta.

Kommentoi