Taivaallinen porkkanadippi

Maistoin tätä herkkua ensimmäisen kerran kummieni luona ja olihan sitä tehtävä itsekkin. Hieman kyllä muuntelin alkuperäistä reseptien vielä parempaan suuntaan ja dipistä tuli ihanaa! Vaikkei se kovin kauniilta näytä, niin maku on todella hyvä. Tämä dippi maistuu aivan erityisen hyvältä Linkosuon ruissipsien kanssa.

 • 5-6 pientä porkkanaa
 • 1 kourallinen kalamata oliiveja (kivet poistettuna)
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 rkl sitruunamehua
 • 1 rkl hunajaa
 • vajaa 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
 • oman maun mukaan chilijauhetta
 • 3 valkosipulin kynttä
 • 1 cm pala tuoretta inkivääriä
 • suolaa
 • mustapippuria

Keitä porkkanat kypsiksi vedessä. Irrottele oliiveistä kivet ja kuori inkivääri ja valkosipulin kynnet. Kaada kypsistä porkkanoista vesi pois ja raasta sekaan hienoksi valkosipuli ja inkivääri. Lisää joukkoon oliivit. Surauta sekaisin tehosekottimella tai sauvasurvaimella. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *