Parmesanilla maustettu kukkakaalipyree

Rakastin risottoja, valkoviinillä ja kasalla parmesaania maustettuja risottoja. Noh, ovat ne edelleenkin taivaallisia. Mutta riisin tilalle piti keksiä jotakin ja kokeilin vanhaa kunnon kukkakaalia. Ja lopputulos olikin sitten kukkispyree. Valkoviiniä en tähän hätään viitsinyt korkkailla, niin menee nyt tämä ilman sitäkin. 😀 Parmesaania voi laittaa oman maun mukaan, mutta minun mielestä sitä ei koskaan voi olla liikaa.

3 annosta

  • 800g kukkakaalia puhdistamattomana
  • suolaa
  • mustapipuuria
  • 50 g parmesaania
  • 1 rkl voita

Keitä siivotut kukkakaalin palaset (myös varret) kypsäksi suolatussa vedessä. Valuta hyvin ja puserra siivilän läpi (voi ne murskata muutenkin, mutta silloin pyreestä ei tule niin samettista). Raasta sekaan parmesaani ja mausta pippurilla ja suolalla (huomaa juuston iso suolamäärä). Lisää joukkoon myös voi. Kuumeenna nopeasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *